Renovatie leipannen

Waarom uw leipannendak en leiwerk laten renoveren?

Regen, wind, vorst, warmte en kou werken onopgemerkt in op uw huis. Problemen met uw dak zoals lekkages en andere ouderdomskwalen of oorzaken van achterstallig onderhoud zijn uiterst onprettig en komen altijd ongelegen. Deze problemen nestelen zich vaak ongemerkt maar zullen uiterst hardnekkige en vervelende gevolgen met zich mee brengen. U moet hierbij denken aan stormschade, lekkage, klamme en vochtige plekken, houtwerk dat afbladderd, kapot loodwerk, versleten voegen, beschadigde, geschilferde en scheve dakpannen.

Van de regen in de drup

Veel van de problemen zoals hierboven geschetst worden vaak hoe langer u wacht erger. En als ze niet erger worden dan kunt u er in ieder geval van op aan dat ze niet vanzelf overgaan. Zo kan een lekkende goot leiden tot ernstige vormen van houtrot waarbij uw dure houten goot volledig moet worden vervangen. De onderconstructie van een dak kan door lekkage geleidelijk aan kapot gaan. Ook kunt u bij oude pannen last krijgen van het feit dat zij teveel vocht in zich opnemen. De isolatie van uw vertrouwde woning kan ernstig worden aangetast. Uw huis kan onaangenaam klam aanvoelen en warmte vindt via de scheuren en spleten die in uw woning ontstaan een weg naar buiten vinden, waarop de kou op zijn beurt de weg naar binnen vindt. Muren kunnen doorslaan, er kan schimmel ontstaan en het schilderwerk kan blijvende schade ondervinden. Een slecht dak, door ouderdom of gebrekkig onderhoudt kan vervelende vormen aannemen.

Dit soort problemen ontdekt u vaak nadat het al te laat is. Het kwaad is reeds geschiedt. Bij oude daken is het waarschijnlijk dat uw schoorsteen slechte of versleten voegen heeft, waardoor water een weg naar binnen vindt. Hoewel dit ernstige gevolgen kan hebben zal dit in eerste instantie ongemerkt plaatsvinden. Via uw zolder vindt het water zijn weg met allerlei gevaarlijke gevolgen van dien.

Uw leispecialist in voordelige dakoplossingen

Door uw leiwerk en leipannen te laten renoveren voorkomt u lekkages en schade door het gevolg van diverse weersinvloeden. Door uw dak tijdig te laten renoveren verlengt u de levensduur van ieder dak. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat u flink op de kosten kunt besparen wanneer u tijdig ingrijpt en uw dak laat renoveren en isoleren. Een dakrenovatie zorgt ervoor dat u er weer warmpjes bij zit! Als leipanspecialist komen wij bij u thuis voor een gratis dakinspectie. Op deze manier weet u direct waar u aan toe bent.

Geschiedenis van de leipan

Nederland heeft vele dakpannenfabrieken gekend. De leipan of ook wel tegelpan genoemd is hier een treffend voorbeeld van. Daar waar veel woningen in Nederland zijn gedekt met bepaalde soorten leipannen, zijn er ook vele leipansoorten samen met de fabriek verdwenen. Treffende voorbeelden hiervan zijn de Swalmen of de Molenleipan uit Oegstgeest. Daar waar er in Nederland bepaalde leipannen niet meer worden gemaakt zijn er in het buitenland nog wel degelijk dergelijke modellen te verkrijgen.

Dakrenovatie Holland heeft een aantal belangrijke connecties met verschillende buitenlandse producenten van leipannen. Dit biedt u een uitermate geschikt alternatief voor uw (Hollandse) dak. Op deze wijze hoeft u geen concessies te doen aan uw oorspronkelijke dak, met de pannen waar u destijds verliefd op was geworden. De romantiek wordt bewaard, met behoudt van kwaliteit en de waarde van uw huis.

Wij bieden u bij renovatie of restauratie vele mogelijkheden op het gebied van leipannen.