Natuurleien

Waarom uw natuurleien laten renoveren?

Regen, wind, vorst, warmte en kou werken onopgemerkt in op uw huis. Problemen met uw dak zoals lekkages en andere ouderdomskwalen of oorzaken van achterstallig onderhoud zijn uiterst onprettig en komen altijd ongelegen. Deze problemen nestelen zich vaak ongemerkt maar zullen uiterst hardnekkige en vervelende gevolgen met zich mee brengen. U moet hierbij denken aan stormschade, lekkage, klamme en vochtige plekken, houtwerk dat afbladderd, kapot loodwerk, versleten voegen, beschadigde, geschilferde en scheve dakpannen.

Van de regen in de drup

Veel van de problemen zoals hierboven geschetst worden vaak hoe langer u wacht erger. En als ze niet erger worden dan kunt u er in ieder geval van op aan dat ze niet vanzelf overgaan. Zo kan een lekkende goot leiden tot ernstige vormen van houtrot waarbij uw dure houten goot volledig moet worden vervangen. De onderconstructie van een dak kan door lekkage geleidelijk aan kapot gaan. Ook kunt u bij oude pannen last krijgen van het feit dat zij teveel vocht in zich opnemen. De isolatie van uw vertrouwde woning kan ernstig worden aangetast. Uw huis kan onaangenaam klam aanvoelen en warmte vindt via de scheuren en spleten die in uw woning ontstaan een weg naar buiten vinden, waarop de kou op zijn beurt de weg naar binnen vindt. Muren kunnen doorslaan, er kan schimmel ontstaan en het schilderwerk kan blijvende schade ondervinden. Een slecht dak, door ouderdom of gebrekkig onderhoudt kan vervelende vormen aannemen.

Dit soort problemen ontdekt u vaak nadat het al te laat is. Het kwaad is reeds geschiedt. Bij oude daken is het waarschijnlijk dat uw schoorsteen slechte of versleten voegen heeft, waardoor water een weg naar binnen vindt. Hoewel dit ernstige gevolgen kan hebben zal dit in eerste instantie ongemerkt plaatsvinden. Via uw zolder vindt het water zijn weg met allerlei gevaarlijke gevolgen van dien.

Leipanspecialist uw specialist in voordelige dakoplossingen

Door uw dakpannen dak te laten renoveren voorkomt u lekkages en schade door het gevolg van diverse weersinvloeden. Door uw dak tijdig te laten renoveren verlengt u de levensduur van ieder dak. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat u flink op de kosten kunt besparen wanneer u tijdig ingrijpt en uw dak laat renoveren en isoleren. Een dakrenovatie zorgt ervoor dat u er weer warmpjes bij zit! Als leipanspecialist komen wij bij u thuis voor een gratis dakinspectie. Op deze manier weet u direct waar u aan toe bent.

Natuurleien: een herinnering aan vroeger

Natuurleien kennen een lange traditie. Voor generaties worden daken en gevels afgedekt met natuurleien. Leisteen is een natuurlijk product met karakteristieken kenmerken. De inconsistente afmetingen van de afzonderlijke natuurleien voorzien uw woning van een bijzonder effect. Een dak met natuurleien zullen weemoedige gevoelens met zich mee brengen.

Gelukkig voor ons hebben moderne architecten de natuurlei sinds een aantal jaren weer helemaal in hun armen gesloten. Dit komt door de uniek kwaliteiten van leisteen. Bovendien, en ook niet geheel onbelangrijk in deze tijd, zijn leien tevens een uiterst verstandige economische keuze. Leisteen is gemaakt van licht gewicht materiaal en kent een duurzaamheid van ruim 30 jaar. Ook ademen natuurleien uitstekend en gaat er van nature een isolerende werking uit.
Natuurleien zijn er in veel verschillende soorten. Het assortiment kent zowel klassieke leien als nieuwe moderne varianten.

Natuurleien worden gebruikt in de nieuwbouw, woning- en utiliteitsbouw, maar ook in de restauratie en renovatie van kerken, kloosters, kastelen en andere monumentale panden. Bent u op zoek naar duurzaamheid en romantiek? Dan beveelt de leipanspecialist u van harte de natuurleien aan.