Lood en zinkwerk

Leipan specialist kent de slagen van de zweep. Voor verschillende soorten loodconstructies kunt u bij ons terecht. Loodconstructies worden op verschillende plekken in uw woning gebruikt. Denk hierbij aan dakramen, dakkapellen en dakterrassen. Al uw lood en zink werk is bij ons in goede handen. Hellende daken bevatten tal van zinken en loden elementen, bijvoorbeeld kappen en goten. Leipan specialist maakt al uw lood en zink werk op maat met geavanceerde soldeerinrichtingen en buig- en knipmachines.

Loodwerk

Wij voeren zowel kleine als grote reparaties uit. Ook up uw loodwerk. Lood is materiaal dat al vele generaties wordt gebruikt in en rondom uw woning. Tegenwoordig wordt lood vooral gebruikt om vocht buiten de deur te houden in dak- en muurconstructies. Lood is een uiterst betrouwbaar product en kent bovendien een lange levensduur. Het is dus ook niet voor niks dat er voornamelijk lood wordt gebruikt in de bouw.

Gebruiksdoeleinden lood

Lood kent een aantal specifieke toepassingen. Zo wordt lood bijvoorbeeld gebruikt tussen het dak en de schoorsteen en tussen de muur en het dak. Lood wordt gerecycled en heeft naast de lange levensduur een ander groot voordeel: het milieu. Lood is een buitengewoon duurzame keuze. Lood is een uiterst betrouwbaar materiaal en vormt een berouwbare afdichting die vochtschade voorkomt. Voordelen van lood in de bouw

  • – UV-bestendig;
  • – Makkelijk te buigen;
  • – Waterkerend;
  • – Door het gewicht ongevoelig voor wind;
  • – Uiterst duurzaam;
  • – Recyclebaar.

Zinkwerk

Zinkwerk wordt net als veel andere metalen gebruikt om één hele belangrijke reden: betrouwbaarheid. Zink is daarbij, net als lood uiterst duurzaam. Enkele toepassingen waarvoor zowel zink als koper gebruikt kan worden zijn goten, regenwaterafvoeren, dakbedekkingen, dakgoten, ornamenten, vergaarbakken, afdekkappen en gevelbekledingen. Zink leent zich uitstekend voor dak- en gevelbedekking. De betrouwbaarheid van zink is hiervoor een belangrijke pijler. Een ander punt is de duurzaamheid. Zink gaat buitengewoon lang mee en is bovendien goed recyclebaar. De belangrijkste reden om zink te gebruiken is misschien wel omdat zink praktisch geen onderhoudskosten met zich mee brengt.

Toepassingen Zink

Zink wordt vaak gebruikt in de bouw, zo ook op daken. Denk hierbij aan zinken roevendaken en fels daken, zinken gevels, zinken goten en ornamenten. Zink is zelfs het meest gebruikte materiaal om dakgoten te maken. Zink heeft het vermogen om regenwater op een juiste wijze te verwerken. Door het duurzame karakter van zink worden lekkages voorkomen en waterschade aan uw woning uitgebannen. Uiteraard speelt het milieu ook hierin weer een belangrijk rol, zink is, evenals lood, volledig te recyclen.